INDSIGTSREJSER 2019/20

Indsigtsrejser til Israel/Palæstina   

Får oplevelser, der er intense, spændende og personligt udviklende. Negevørkenen, Det Døde Hav, Jerusalem, Genesaret Sø, Vestbredden og Bethlehem vil du aldrig glemme.


Jeg er guide på rejsene. Jeg har en journalistisk tilgang til alle de rejser, jeg tilrettelægger. Det vil sige, at jeg lægger vægt på at formidle årsager og sammenhænge - og at det er en fundamental forudsætning for mit arbejde at belyse et emne fra flere sider.  

 

.SE REFERENCER FRA TIDLIGERE REJSEDELTAGERE HER.


Jeg har jævnligt arbejdet i området som rejseleder gennem de seneste 23 år. Senest har jeg været guide på sognerejser, læserrejser og efteruddannelsesrejser for journalister og fotografer. Siden februar 2018 har jeg foretaget 6 rejser til Israel/Palæstina.

 

............................KONTAKT: Mobil 3027-2319............................

REFERENCER

Lis Samuelsen, sognepræst

Sorø, 2018:

Som sognepræst var det en gave at have Rasmus Birkerod med som guide på vores sognerejse til Israel. Med sit venlige og charmerende væsen fik han vist os Israels mangfoldige sider: alt fra velvalgte og centrale bibelske steder til blussende storbyer.

               Rasmus formåede samtidig at give os en indsigt i, hvordan Israel-Palæstina-konflikten opleves fra både en israelsk og palæstinensisk side. Vi kom alle hjem med bagagen fuld af oplevelser – og meget klogere!


Lone Korsbæk, farmaceut

Sorø, 2018:

Blandt de bedste af de rejseledere, jeg hidtil har kendt, skiller Rasmus sig klart ud ved at tage sin rolle og sin opgave til et endnu højere niveau. Han udforsker hele tiden mulighederne for at lægge nye brikker til en farverig mosaik af oplevelser. Hans passion smitter ganske enkelt.

 

Jesper Møller Christensen, studerende

København, 2014

"Rasmus er som rejseleder imødekommende, nærværende,tryghedsskabende og positiv - og så er han fantastisk til at formidle".


Lars Søgaard Andersen, skoleleder

Hammel, 2014

”Man kan ikke rose Rasmus Birkerod nok. Han var meget vidende, men insisterede på ikke at komme med lette svar eller løsninger. Der var plads til vores egne refleksioner”.

Ulla Hedin, pensioneret, lærer

København, 2014

"Rejsen med Rasmus Birkerod var usædvanlig veltilrettelagt. Måske den bedste rejse, jeg har haft. Lige fra vi mødte ham i lufthavnen følte vi os i trygge hænder. Jeg har aldrig oplevet en så vidende og engageret person. Det var på den anden side af, hvad man kunne forvente".


Søren Langhorn, videojournalist

Næstved, 2016

"Super tur til Israel med Rasmus. Jeg har været med to gange - og drømmer om en tredje gang.

Kirsten Georgi, servicemedarbejder

Vordingborg, 2017

"En rejse til Israel - kontrasternes land er helt fantastisk . At se de mange ælgamle bygningsværker og høre den bibelske historie - fortalt af Rasmus på en fantastisk medlevende og gribende måde og tillige opleve hvad region kan gøre ved mennesker i dag. Det er absolut en utrolig spændende tur som jeg kan anbefale.

Lasse Skovgaard, fotograf

København, 2017

"Kæmpe anbefaling...det var en helt fantastisk oplevelse at rejse rundt i Israel med Rasmus Birkerod".

Michael Janum Fuglsang

Sorø, 2018:

Et af mit livs største highlights! Rasmus har empati for den enkelte og skaber dialog og medmenneskelig forståelse på alle planer! Ingen rejsedeltagere bliver overset, og alle bliver værdsat og medinddraget!


Rasmus` netværk og utraditionelle kontakter og venner bringer os ud over mange synlige og medmenneskelige grænser! Rasmus skaber grundlaget for en ægte følelse af at ”gå i Jesu fodspor”.

Christen Galsgaard, direktør

Sorø, 2018:

Rasmus Birkerod har den nysgerrighed, der bringer alle væsentlige oplevelser ind i en samlende kontekst, for det religiøse, det historiske og den nutidige situation. Altid konstruktivt, sobert og engagerende, hvor end vi var på vej hen. Det var tryghed fra først til sidst.

Lone Mikkelsen, tv-tilrettelægger

Roskilde, 2017

"Har sjældent oplevet så stort et engagement som hos Rasmus Birkerod. Stor indlevelsesevne kombineret med relevant viden. Nød hvert øjeblik."

Katja Højbjerg, tv-journalist

Amager, 2016

"De bedste anbefalinger herfra. Rasmus er den mest engagerede og vidende guide, jeg har mødt. Og Israel er fantastisk spændende."

Tonni Manum, supporttekniker

København, 2017

”Rasmus har en helt enestående viden om kristendom og Palæstinas historie. Samtidig er han journalist og passioneret formidler. Det resulterer i en rejseoplevelse, der selv for den mest garvede globetrotter, er så kontrastfyldt, intens og fængende, at

den sætter sig fast i hukommelsen som noget helt særligt”.

Søren Kiehn, fotograf og journalist

Holbæk, 2017

'Har haft fornøjelsen, at have gennempløjet Israel og Vestbredden to gange under Rasmus' kompetente vejledning. Det bliver ikke større."

Lisbet Carlsen, producer

Næstved, 2017

Den største anbefaling. Tag med! Rasmus er vidende og smittende begejstret. Landet er fantastisk og med de vildeste kontraster. En rejse så bevægende og overvældende en oplevelse, at jeg altid vil have den med mig. Rasmus kender landet. Han kender israelerne, araberne og har kontakterne. Rasmus er vildt forelsket i landet, området, menneskene og historien og sprudlende i sin formidling. 

Rasmus H.C. Dreyer, ph.d., teologi,

adjunkt i kristendom på UC Diakonissestiftelsen,

Rasmus Birkerod er en levende, vidende og passioneret rejseleder. Både det bibelske, historiske og aktuelle Israel formår han at vække til live. Hans mange kontakter hos både israelere og palæstinensere giver et fremragende indblik i dagligdag, kultur og de forskellige religiøse forudsætninger, de forskellige grupper har. Rasmus Birkerod er en kapacitet, der vil berige enhver studie-, sogne- eller temarejse.


Kirsten Lyster, pensioneret advokatsekretær

Sorø, 2018:

Rasmus Birkerod gav os en udførlig information om de faktiske forhold i Israel og på Vestbredden - uden at tage parti for hverken israelere eller palæstinensere. Vi, i gruppen, følte os aldrig til besvær, men både set og hørt. Rasmus Birkerod har en formidabel livsglæde og energi, som virker smittende på hver enkelt.


Ruth Villadsen

Sorø, 2018:

Rasmus Birkerod er virkelig et menneske, der kan åbne døre - og give indsigt. En formidler af Guds nåde.

Jan Ulrik Dyrkjøb, pastor emeritus

Hornbæk, 2014

"Rasmus Birkerod var en usædvanlig engageret og vidende rejseleder, der satsede på at give os en spændende, kontrastfyldt og lidt anderledes tur, både til Det Hellige Land og til det moderne Israel/Palæstina".

Elin Søndergård, planlægger

Nykøbing Falster, 2016

”Mine forventninger til rejsen blev i den grad indfriet af Rasmus. Hele planlægningen, alle de bibelske fortællinger, konflikten i Israel samt den entusiasme, Rasmus lagde i hele turen, gav mig en hel unik oplevelse. Turen var spækket med overraskelser, smukke historiske bygninger og mange store indtryk”.

Tina Jacobden, tv-programplanlægger

Stubbekøbing, 2017

En hel unik og livsbekræftende oplevelse, Rasmus Birkerod er engageret og en helt fantastisk guide. En rejse for livet, den kan varmt anbefales

Bue Buk, journalist

København, 2016

”Hvis I ikke allerede har været i Israel med Rasmus, så er det blot til orientering på top to over de rejseoplevelser jeg har haft. Jeg har aldrig interesseret mig synderligt for Biblen, men på Israel-turen med Birkerod forstod og MÆRKEDE jeg, hvor væsentlig en bog det er - også i dag”.