FOREDRAG

Foredrag 2019

Dette er min ambition for alle mine foredrag: Nærvær og direkte tale. Foredrag skal udfordre, inddrage og inspirere. De skal sætte nye tankebaner i gang. De skal komme fra hjertet.

 

SE FOREDRAG HER


Jeg har holdt foredrag i over 20 år. Først som rejseleder for Spies og Tjæreborg Rejser i Mellemøsten, Caribien, Mellemamerika og Sydeuropa. Senere som underviser på rejselederskolerne.  I dag ofte i foreninger og sognehuse, på skoler, på netværksmøder og arbejdspladser. 

 

Se referencer herunder. Kontakt: tlf. 3027-2319.

 


POPULÆRT LIGE NU: Fra sportsjournalist til bibelnørd   

Slip tungsindigheden, pænheden og blufærdigheden. Med den indgangsvinkel opfandt jeg det prisvindende trosprogram Præstens Lektie. Her får du fortællingen om en sportsjournalist, der blev bibelnørd - og du bliver udfordret på spørgsmål om tro, etik og eksistens - som kun en sportsjournalist ville stille spørgsmål om tro. 


POPULÆRT LIGE NU: Israel & Palæstina - en rejse i personlig udvikling

Indtrykkene fra en ekspedition til Israel/Palæstina sætter sig altid dybt hos deltagerne på mine jævnlige rejser derned. Flere taler om, at de gennemgår en personlig udvikling på blot en uges ophold. Det blev også livsforandrende for mig. Et levende og let forståeligt foredrag, der gør tilhørerne klogere på et område af verden, de fleste har hørt meget om - men de færreste helt kan gennemskue.  REFERENCER

Kristian Østergaard, sognepræst

Sorø

"Rasmus Birkerod holdt foredrag om kristendom og medier i Sorø sognegård. Konfirmandstuen var stuvende fuld, og tilhørerne sad yderst på stolene, mens Rasmus Birkerod på blændende vis aktualiserede kristne problemstillinger og inddrog publikum på medrivende vis.


Det var en storartet aften, hvor tilhørerne fik andet og mere med hjem end deres overtøj. Jeg kan derfor kun anbefale Rasmus Birkerod, som med sin charme, lydhørhed og sproglige punch er et oplagt valg som foredragsholder.”


Helle Poulsen, sognepræst

Vejlø Kirke:

"Rasmus Birkerod var gæst i Vejlø Sognegård, hvor han fortalte om sit forhold til Bibelen. Han er genkendelig og præcis den samme skønne mand, enten han er mikrofonholder i et tv-studie eller selv har mikrofonen. Han brænder for det, han siger, han hænger sammen, og der er både lidenskab og lidelse i ham.  Hos ham er der engagement, integritet og passion".

Jacob Støvring, sognepræst

Halskov Kirke:

”Rasmus Birkerod tog frisk imod udfordringen om at blande tro, liv, medier og fællessang til en sangaften i anledningen af reformationsåret. Der var masser af gode, sjove og indsigtsfulde historier undervejs, men det allerbedste var, at der var noget at tage med hjem og tænke over.”

Anna Kluge, provst

Næstved:

"Mange foredrag høres, nydes og glemmes. Nogen huskes og vendes i tankerne indimellem. Få mærkes og inspirerer til nye tanker og samtaler. Rasmus formår med sit nærvær, sine overvejelser og spørgsmål det sidste. Det er tydeligt, at han har noget på hjerte."

Alfred Berg, pensioneret socialpædagog

Slagelse

”Rasmus Birkerods kropssprog, hans klare og tydlige tale, hans viden i alle livets forhold, både menneskelig og teoretisk, gør det interessant  som tilhører, at lytte til hans foredrag.”

Karin Bundgaard Nielsen, provst

Ods- og Skibbinge Provsti

”Rasmus Birkerod mestrer med sit nærvær, at tale til en stor forsamling på 90 mennesker, som han gjorde det her i Asnæs sognegård, som om han adresserede hvert ord til den enkelte.

                Hans menneskesyn og menneskekundskab skinner tydeligt igennem når han fortæller om det, der ligger ham på sinde - man er tryg i hans selskab, også selvom man ikke nødvendigvis deler hans syn på dette eller hint.

                Han evner nemlig at rumme mennesker, der hvor de er – også når han stiller sin skarpe, direkte og også provokerende spørgsmål! Det er godt at få noget at tænke over - og det er Rasmus rigtig god til at gi'.”


Bodil Krag-Andersen, Kræftens Bekæmpelse Ringsted

Gyrstinge:

"Rasmus Birkerod er vidende, ærlig og menneskelig. Det har tiltalt mig meget at opleve Rasmus Birkerods afklarede, personlige forhold og åbenhed om sit forhold til kristendommen. Jeg har fulgt hans opfordring og besvaret spørgsmål ved hans foredrag. Det kom til at stå som en hjælp ved et senere sygdomsforløb..

Carl-Christian Bringgard, Ældre Sagen

Sorø

"Rasmus Birkerod er en inspirerende foredragsholder.

Han magter at holde tilhørerne fast og opmærksomme. Han vælger at gøre foredraget levende ved at inddrage tilhørerne aktivt med spørgsmål og input.

              Og så er han i stand til at vække den religiøse interesse til live. Det mærkes tydeligt, at han er godt inde i det religiøse stof, og han ved, hvad der kan hjælpe os op igen, hvis man har været trukket lidt ned".Morten Brøgger, sognepræst

Hejninge og Kirke Stillinge

"Som foredragsholder er Rasmus Birkerod velforberedt og vidende. Han er meget lydhør over for sine tilhørere. Og fremfor alt er hans foredrag båret af et personligt engagement, hvilket gør at det også er engagerende og vedkommende for tilhørerne."

Ida Wøbbe, pensioneret sygehjælper

Næstved

"Rasmus Birkerods foredrag var en fantastisk dejlig oplevelse. Det var meget levende, og tilhørerne blev udfordret på en god måde, så flere tanker stadig lever i mit indre."


Flemming Egholm og Anne-Grethe Jakobsen,

ledere af Sommerhøjskolen, FOF, Nykøbing F.

"Rasmus Birkerod gav os alle en fantastisk formiddag med sit foredrag "fra sportsjournalist til bibelnørd". Vi hørte om mange spændende oplevelser fra Rasmus` tid som sportsjournalist på TV2 øst og senere hans debatprogram Præstens Lektie, hvor vi prøvede nogle af de spørgsmål, som blev brugt i programmet.


Rasmus ramte dybt hos kursisterne og alle gik hjem med meget at tænke over og overveje og alle var meget begejstrede . Vi vil derfor varmt anbefale Rasmus Birkerods foredrag til andre foreninger.


Ruth Jørgensen, formand for Familie & Samfund

Roholte

Jeg har fået dejlige positive tilbagemeldinger på Rasmus Birkerods besøg i Roholte med foredraget: Så lad os da tale om døden. Deltagerne fik meget med hjem: Tro, eksistens, etik og nærvær videregivet i et fint og klart sprog. Hurtig indlevelse og fornemmelse af og for de fremmødte. Tillidsvækkende og meget imødekommende.

Menighedsrådsmedlem Jonas Dinesen

og sognepræst Simon Buchwald,

Sct.Mikkels Kirke, Slagelse:

"Rasmus Birkerod er som foredragsholder engageret og nærværende. Der var plads til både latter og til at vende seriøse spørgsmål om livet, Bibelen og meget mere.

              Foredraget udviklede sig til en samtale mellem Rasmus og tilhørerne. Rasmus formår med sit væsen at tale til en forsamling såvel som til den enkelte, og hans skarpe, provokerende spørgsmål gav efterfølgende plads til mange, gode refleksioner".

 


Charlotte West og Henrik Bach, sognepræster

Fårevejle Kirke

"I menighedshuset holdt Rasmus Birkerod i juni 2016 en fængende og et tankevækkende foredrag, som både gav stof til eftertanke og smil på læben. Rasmus er dybt engageret i sit stof, og det smitter!"

Camilla Rømer Elin,  lærer

Fensmark

"Det er en fornøjelse at opleve Rasmus som foredragsholder. Han er nærværende og har en enestående evne til at kombinere humor, seriøsitet og en særlig intensitet i sine foredrag."Inger-Margrethe Jørgensen, menighedsrådsmedlem

Gerlev

"Det blev et uforglemmeligt møde med Rasmus Birkerod i Gerlev Kirke, hvor han var foredragsholder. Det han sagde var tankevækkende - der var noget at tage med hjem og reflektere over!


Man er ikke et øjeblik i tvivl om,  at han har hjertet med i alt, hvad han siger. Han siger, hvad han mener og mener, hvad han siger - og det på en både alvorlig og humoristisk måde. Han havde alle tilhørere  med!


Han er en levende foredragsholder, som forstår at formidle budskabet i et sprog som folk forstår."