Foredrag

Foredrag skal udfordre, inddrage og inspirere.

Foredrag skal været båret af begejstring.

Foredrag skal sætte nye tankebaner i gang.

Program 2023-24

Kærlig hilsen Kong Herodes 

Alle kender navnet Herodes. Gennem århundreder er han afbilledet i utallige kalkmalerier og i kirkekunsten. Men de færreste ved meget om ham. Den indsigt får du her. Kong Herodes er historien om et multietnisk menneske, der via politisk genialitet, formidabel retorik og afskyelig brutalitet bliver hersker over Judæa. Det er en historie om ondskab, vanvid og gigantiske byggeprojekter, vi stadig kan nyde synet af - her 2.000 år efter. Indsigt i Herodes´ verden også er kolossalt spændende, fordi det også er indsigt i den verden, Jesus kendte til.   


Hellere modgang end tomgang

Vi kan ikke ændre på de hændelser, der sker omkring os. Men vi kan ændre på den måde, vi tænker. Det er grundtanken bag dette foredrag, som er Rasmus Birkerods personlige beretning om, hvordan han arbejder bevidst med at håndtere modgang. Både når de gælder de små dagligdags irritationsmomenter og de større livsforandrende begivenheder. - Aldrig har min karriere haft så meget fart på, som dengang jeg fik en fyreseddel. Modgang har ofte masser af værdifuld læring med sig.  Det kan vi øve os i at få øje på, fortæller Rasmus Birkerod. 


Maries Rum: Himmeltanker fra kældermørket

Glæd dig til en aften, hvor vi kommer vidt omkring. Vi dykker ned i spørgsmål om alt lige fra den uventede kærlighed, den dybe sorg, det okkulte, meningsløsheden, taknemmeligheden… og ja… spøgelser!   Rasmus Birkerod er vært på det anmelderroste samtaleprogram Maries Rum. Her på foredraget inddrager Birkerod deltagerne i de temaer, der bliver vendt i programmet. Vi diskuterer spørgsmålene i programmet og hører herefter hvad gæsterne selv svarede, da de besøgte Maries Rum i kælderen under godset Rønnebæksholm (eksempelvis Bent Melchior, Pia Kjærsgaard, Søs Egelind, Peter Aalbæk m.fl.).   

PRINT: Foredragslisten i pdf-format


Booking

Telefon: direkte på 3027-2319.

Mail: info@birkerod-indsigt.dk


Pris

Tilbud fremsendes

Fra sportsjournalist til bibelnørd 

Han var egentlig sportsjournalist, men endte en tirsdag formiddag for 25 år siden som bibelnørd. Siden har Rasmus Birkerod arbejdet med Bibelen professionelt og var manden bag det prisvindende tv-debatprogram Præstens Lektie ligesom han har været med til at udvikle det anmelderroste program Maries Rum. Få historien – og bliv selv udfordret på spændende dilemmaer inden for tro og eksistens.


Når Bibelen er bedst - set fra en journalist

Rasmus Birkerod er på ingen måde rundet af nogen særlig folkekirkelig tradition. Alligevel har han i mange år brugt Bibelen som et af sine vigtigste arbejdsredskaber. Som journalist er han særligt interesseret i, hvad Bibelen kan fortælle om faktiske hændelser. Den tekstkritiske tilgang har ikke svækket, men tværtimod styrket hans tro. På foredraget bruger han selv sig selv om eksempel og fortæller om nogle af de passager i Bibelen, der har henrykket, hjulpet og fået livsforandrende betydning for ham. Et foredrag med nedslagspunkter i den store fortælling.


Livsforandrende øjeblikke i Israel/Palæstina

Fokus er på de nogle af de mest forbavsende og overrumplende indsigter, Rasmus Birkerod har fået ved at arbejde professionelt med Israel/Palæstina gennem de sidste 25 år. Vi kommer blandt andet forbi sennepsplanter ved Genesaret Sø, ultraortodokse jøder, hebraisk, Markusevangeliet, utrolige dadler, karavaneruter, kristne palæstinensere og tre nonners fortryllende sang i Gravkirken.


Rasmus Birkerod er i Israel/Palæstina 7-8 gange om året. Han har en journalistisk tilgang til arbejdet som guide. - Enhver konfliktsituation tåler at blive set fra begge sider, mener Rasmus Birkerod, der har venner på begge sider af den israelsk-palæstinensiske konflikt.  

- Rasmus Birkerod mestrer med sit nærvær, at tale til en stor forsamling på 90 mennesker, som han gjorde det her i Asnæs sognegård, som om han adresserede hvert ord til den enkelte.


Karin Bundgaard Nielsen

provst, Odsherred Provsti

- Rasmus Birkerod gav os alle en fantastisk formiddag med sit foredrag "fra sportsjournalist til bibelnørd"(...) Rasmus ramte dybt hos kursisterne og alle gik hjem med meget at tænke over og overveje og alle var meget begejstrede . Vi vil derfor varmt anbefale Rasmus Birkerods foredrag til andre foreninger.


Flemming Egholm

Anne-Grethe Jakobsen,

ledere af Sommerhøjskolen, FOF, Nykøbing F.


- Rasmus Birkerod er en inspirerende foredragsholder.

Han magter at holde tilhørerne fast og opmærksomme. Han vælger at gøre foredraget levende ved at inddrage tilhørerne aktivt med spørgsmål og input.


Carl-Christian Bringgard

Ældre Sagen, SorøSE FLERE REFERENCER HER