REFERENCER

Foredrag

Kommentarer fra tidligere tilhørere:

Kristian Østergaard, sognepræst

Sorø:

"Rasmus Birkerod holdt foredrag om kristendom og medier i Sorø sognegård. Konfirmandstuen var stuvende fuld, og tilhørerne sad yderst på stolene, mens Rasmus Birkerod på blændende vis aktualiserede kristne problemstillinger og inddrog publikum på medrivende vis.

               Det var en storartet aften, hvor tilhørerne fik andet og mere med hjem end deres overtøj. Jeg kan derfor kun anbefale Rasmus Birkerod, som med sin charme, lydhørhed og sproglige punch er et oplagt valg som foredragsholder.”


Peter Fischer-Møller, biskop

Roskilde Stift:

”Jeg har glædet mig over Rasmus Birkerods journalistiske tæft, hans bevidsthed om, hvad der skal til for at fange TV-seernes opmærksomhed, samtidig med at han har haft respekt for det emne, han har haft med at gøre, og de gæster han har inviteret i studiet.


Det er en fornøjelse at deltage i et program, hvor man mærker, at journalisten på egne og seernes vegne er oprigtigt optaget af, at lytte sig ind til og få formidlet hvad gæsterne har på sinde.


Jeg har også ved et par lejligheder oplevet Rasmus Birkerod som moderator af diskussioner og som foredragsholder. Her har jeg igen oplevet ham som et engageret og nysgerrigt menneske, som formår både at lade andre komme til orde, formidle deres anliggende og selv bidrage med sine holdninger og synspunkter”.


Anna Kluge, provst

Næstved:

"Mange foredrag høres, nydes og glemmes. Nogen huskes og vendes i tankerne indimellem. Få mærkes og inspirerer til nye tanker og samtaler. Rasmus formår med sit nærvær, sine overvejelser og spørgsmål det sidste. Det er tydeligt, at han har noget på hjerte."

Helle Poulsen, sognepræst

Vejlø Kirke:

"Rasmus Birkerod var gæst i Vejlø Sognegård, hvor han fortalte om sit forhold til Bibelen. Han er genkendelig og præcis den samme skønne mand, enten han er mikrofonholder i et tv-studie eller selv har mikrofonen. Han brænder for det, han siger, han hænger sammen, og der er både lidenskab og lidelse i ham.  Hos ham er der engagement, integritet og passion".


Camilla Rømer Elin,  lærer

Fensmark:

"Det er en fornøjelse at opleve Rasmus som foredragsholder. Han er nærværende og har en enestående evne til at kombinere humor, seriøsitet og en særlig intensitet i sine foredrag."

Carl-Christian Bringgard, Ældre Sagen

Sorø:

"Rasmus Birkerod er en inspirerende foredragsholder.

Han magter at holde tilhørerne fast og opmærksomme. Han vælger at gøre foredraget levende ved at inddrage tilhørerne aktivt med spørgsmål og input.

              Og så er han i stand til at vække den religiøse interesse til live. Det mærkes tydeligt, at han er godt inde i det religiøse stof, og han ved, hvad der kan hjælpe os op igen, hvis man har været trukket lidt ned".

Morten Brøgger, sognepræst

Hejninge og Kirke Stillinge:

"Som foredragsholder er Rasmus Birkerod velforberedt og vidende. Han er meget lydhør over for sine tilhørere. Og fremfor alt er hans foredrag båret af et personligt engagement, hvilket gør at det også er engagerende og vedkommende for tilhørerne."

Ida Wøbbe, pensioneret sygehjælper

Næstved:

"Rasmus Birkerods foredrag var en fantastisk dejlig oplevelse. Det var meget levende, og tilhørerne blev udfordret på en god måde, så flere tanker stadig lever i mit indre."

Ruth Jørgensen, formand for Familie & Samfund

Roholte:

Jeg har fået dejlige positive tilbagemeldinger på Rasmus Birkerods besøg i Roholte med foredraget: Så lad os da tale om døden. Deltagerne fik meget med hjem: Tro, eksistens, etik og nærvær videregivet i et fint og klart sprog. Hurtig indlevelse og fornemmelse af og for de fremmødte. Tillidsvækkende og meget imødekommende.

Charlotte West og Henrik Bach, sognepræster

Fårevejle Kirke:

"I menighedshuset holdt Rasmus Birkerod i juni 2016 en fængende og et tankevækkende foredrag, som både gav stof til eftertanke og smil på læben. Rasmus er dybt engageret i sit stof, og det smitter!"

Alfred Berg, pensioneret socialpædagog

Slagelse:

”Rasmus Birkerods kropssprog, hans klare og tydlige tale, hans viden i alle livets forhold, både menneskelig og teoretisk, gør det interessant  som tilhører, at lytte til hans foredrag.”

Bodil Krag-Andersen, Kræftens Bekæmpelse Ringsted

Gyrstinge:

"Rasmus Birkerod er vidende, ærlig og menneskelig. Det har tiltalt mig meget at opleve Rasmus Birkerods afklarede, personlige forhold og åbenhed om sit forhold til kristendommen. Jeg har fulgt hans opfordring og besvaret spørgsmål ved hans foredrag. Det kom til at stå som en hjælp ved et senere sygdomsforløb.


Jacob Støvring, sognepræst

Halskov Kirke:

”Rasmus Birkerod tog frisk imod udfordringen om at blande tro, liv, medier og fællessang til en sangaften i anledningen af reformationsåret. Der var masser af gode, sjove og indsigtsfulde historier undervejs, men det allerbedste var, at der var noget at tage med hjem og tænke over.”Camilla Diderichsen, sognepræst

Endeslev, Vråby og Himlingøje:

"Rasmus Birkerod er en usædvanlig spændende og engageret foredragsholder. Han tryllebinder sine tilhørere med et stort nærvær, personlige erfaringer og en imponerende viden. Han er en levende, tillidsvækkende og dygtig formidler, der evner at involvere og engagere sine tilhørere. Jeg kan på det varmeste anbefale et foredrag med Rasmus Birkerod".


Karin Bundgaard Nielsen, sognepræst

Asnæs:

”Rasmus Birkerod mestrer med sit nærvær, at tale til en stor forsamling på 90 mennesker, som han gjorde det her i Asnæs sognegård, som om han adresserede hvert ord til den enkelte.

                Hans menneskesyn og menneskekundskab skinner tydeligt igennem når han fortæller om det, der ligger ham på sinde - man er tryg i hans selskab, også selvom man ikke nødvendigvis deler hans syn på dette eller hint.

                Han evner nemlig at rumme mennesker, der hvor de er – også når han stiller sin skarpe, direkte og også provokerende spørgsmål! Det er godt at få noget at tænke over - og det er Rasmus rigtig god til at gi'.”


Menighedsrådsmedlem Jonas Dinesen

og sognepræst Simon Buchwald,

Sct.Mikkels Kirke, Slagelse:

"Rasmus Birkerod er som foredragsholder engageret og nærværende. Der var plads til både latter og til at vende seriøse spørgsmål om livet, Bibelen og meget mere.

              Foredraget udviklede sig til en samtale mellem Rasmus og tilhørerne. Rasmus formår med sit væsen at tale til en forsamling såvel som til den enkelte, og hans skarpe, provokerende spørgsmål gav efterfølgende plads til mange, gode refleksioner".


Rejser til Israel/Palæstina

Kommentarer fra tidligere rejsedeltagere:

Lis Samuelsen, sognepræst

Sorø, 2018:

Som sognepræst var det en gave at have Rasmus Birkerod med som guide på vores sognerejse til Israel. Med sit venlige og charmerende væsen fik han vist os Israels mangfoldige sider: alt fra velvalgte og centrale bibelske steder til blussende storbyer.

               Rasmus formåede samtidig at give os en indsigt i, hvordan Israel-Palæstina-konflikten opleves fra både en israelsk og palæstinensisk side. Vi kom alle hjem med bagagen fuld af oplevelser – og meget klogere!


Michael Janum Fuglsang

Sorø, 2018:

Et af mit livs største highlights! Rasmus har empati for den enkelte og skaber dialog og medmenneskelig forståelse på alle planer! Ingen rejsedeltagere bliver overset, og alle bliver værdsat og medinddraget! Rasmus` netværk og utraditionelle kontakter og venner bringer os ud over mange synlige og medmenneskelige grænser! Rasmus skaber grundlaget for en ægte følelse af at ”gå i Jesu fodspor”.


Rasmus H.C. Dreyer, ph.d., teologi,

adjunkt i kristendom på UC Diakonissestiftelsen,

Sorø 2018:

Rasmus Birkerod er en levende, vidende og passioneret rejseleder. Både det bibelske, historiske og aktuelle Israel formår han at vække til live. Hans mange kontakter hos både israelere og palæstinensere giver et fremragende indblik i dagligdag, kultur og de forskellige religiøse forudsætninger, de forskellige grupper har. Rasmus Birkerod er en kapacitet, der vil berige enhver studie-, sogne- eller temarejse.


Lone Korsbæk, farmaceut

Sorø, 2018:

Blandt de bedste af de rejseledere, jeg hidtil har kendt, skiller Rasmus sig klart ud ved at tage sin rolle og sin opgave til et endnu højere niveau. Han udforsker hele tiden mulighederne for at lægge nye brikker til en farverig mosaik af oplevelser. Hans passion smitter ganske enkelt.

Christen Galsgaard, direktør

Sorø, 2018:

Rasmus Birkerod har den nysgerrighed, der bringer alle væsentlige oplevelser ind i en samlende kontekst, for det religiøse, det historiske og den nutidige situation. Altid konstruktivt, sobert og engagerende, hvor end vi var på vej hen. Det var tryghed fra først til sidst.

Lisbet Carlsen, tv-producer

Næstved, 2017:

Den største anbefaling. Tag med! Rasmus er vidende og smittende begejstret. Landet er fantastisk og med de vildeste kontraster. En rejse så bevægende og overvældende en oplevelse, at jeg altid vil have den med mig. Rasmus kender landet. Han kender israelerne, araberne og har kontakterne. Rasmus er vildt forelsket i landet, området, menneskene og historien og sprudlende i sin formidling. 

Jan Ulrik Dyrkjøb, pastor emeritus

Hornbæk, 2014:

Rasmus Birkerod var en usædvanlig engageret og vidende rejseleder, der satsede på at give os en spændende, kontrastfyldt og lidt anderledes tur, både til Det Hellige Land og til det moderne Israel/Palæstina.

Ruth Villadsen

Sorø, 2018:

Rasmus Birkerod er virkelig et menneske, der kan åbne døre - og give indsigt. En formidler af Guds nåde.

Elin Søndergård, planlægger

Nykøbing Falster, 2016:

Mine forventninger til rejsen blev i den grad indfriet af Rasmus. Hele planlægningen, alle de bibelske fortællinger, konflikten i Israel samt den entusiasme, Rasmus lagde i hele turen, gav mig en hel unik oplevelse. Turen var spækket med overraskelser, smukke historiske bygninger og mange store indtryk.

Ulla Hedin, pensioneret, lærer

København, 2014:

Rejsen med Rasmus Birkerod var usædvanlig veltilrettelagt. Måske den bedste rejse, jeg har haft. Lige fra vi mødte ham i lufthavnen følte vi os i trygge hænder. Jeg har aldrig oplevet en så vidende og engageret person. Det var på den anden side af, hvad man kunne forvente.


Søren Langhorn, videojournalist

Næstved, 2016:

Super tur til Israel med Rasmus. Jeg har været med to gange - og drømmer om en tredje gang.

Tonni Manum, supporttekniker

København, 2017:

Rasmus har en helt enestående viden om kristendom og Palæstinas historie. Samtidig er han journalist og passioneret formidler. Det resulterer i en rejseoplevelse, der selv for den mest garvede globetrotter, er så kontrastfyldt, intens og fængende, at den sætter sig fast i hukommelsen som noget helt særligt.

Tina Jacobsen, tv-programplanlægger

Stubbekøbing, 2017:

En hel unik og livsbekræftende oplevelse, Rasmus Birkerod er engageret og en helt fantastisk guide. En rejse for livet, den kan varmt anbefales

Katja Højbjerg, tv-journalist

Amager, 2016:

De bedste anbefalinger herfra. Rasmus er den mest engagerede og vidende guide, jeg har mødt. Og Israel er fantastisk spændende.

Søren Kiehn, fotograf og journalist

Holbæk, 2017:

Har haft fornøjelsen, at have gennempløjet Israel og Vestbredden to gange under Rasmus' kompetente vejledning. Det bliver ikke større.

Lasse Skovgaard, fotograf

København, 2017:

Kæmpe anbefaling...det var en helt fantastisk oplevelse at rejse rundt i Israel med Rasmus Birkerod.

Jesper Møller Christensen, studerende

København, 2014:

Rasmus er som rejseleder imødekommende, nærværende, tryghedsskabende og positiv - og så er han fantastisk til at formidle.

Bue Buk, journalist

København, 2016:

Hvis I ikke allerede har været i Israel med Rasmus, så er det blot til orientering på top to over de rejseoplevelser jeg har haft. Jeg har aldrig interesseret mig synderligt for Biblen, men på Israel-turen med Birkerod forstod og MÆRKEDE jeg, hvor væsentlig en bog det er - også i dag.

Kirsten Georgi, servicemedarbejder

Vordingborg, 2017:

En rejse til Israel - kontrasternes land er helt fantastisk. At se de mange ælgamle bygningsværker og høre den bibelske historie - fortalt af Rasmus på en fantastisk medlevende og gribende måde og tillige opleve hvad region kan gøre ved mennesker i dag. Det er absolut en utrolig spændende tur som jeg kan anbefale.

Lone Mikkelsen, tv-tilrettelægger

Roskilde, 2017:

Har sjældent oplevet så stort et engagement som hos Rasmus Birkerod. Stor indlevelsesevne kombineret med relevant viden. Nød hvert øjeblik.

Kirsten Lyster, pensioneret advokatsekretær

Sorø, 2018:

Rasmus Birkerod gav os en udførlig information om de faktiske forhold i Israel og på Vestbredden - uden at tage parti for hverken israelere eller palæstinensere. Vi, i gruppen, følte os aldrig til besvær, men både set og hørt. Rasmus Birkerod har en formidabel livsglæde og energi, som virker smittende på hver enkelt.


Lars Søgaard Andersen, skoleleder

Hammel, 2014:

Man kan ikke rose Rasmus Birkerod nok. Han var meget vidende, men insisterede på ikke at komme med lette svar eller løsninger. Der var plads til vores egne refleksioner.